Over ons

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over ons

Over Stichting Amanizorg
Als Caribische jongere of (jong)volwassene met een beperking vind je het soms moeilijk om een plek te vinden in de maatschappij. Amanizorg laat zien dat jij ook recht hebt op een menswaardig bestaan. Dat je er mag zijn. Als dynamische zorginstelling bieden wij specialistische hulp aan mensen met of zonder een licht verstandelijke beperking (LVB) en met of zonder gedragsproblemen, in het bijzonder vanuit Caribisch Nederland. Wij bieden jou veiligheid, duidelijkheid en vergroten jouw zelfredzaamheid.

Waarom Amanizorg?
Amanizorg heeft hart voor jou als kwetsbare jongere of (jong)volwassene en slaat bruggen tussen je culturele achtergrond en belevingswereld, én de Nederlandse samenleving. Deze cultuursensitieve aanpak maakt ons uniek. We kijken dus niet alleen naar wie jij bent en waar je tegenaan loopt, maar ook naar de samenleving waar je deel van uitmaakt. Onze organisatie is kleinschalig, maar biedt zorg van de hoogste kwaliteit. Bovendien zijn we transparant: je weet altijd wat je aan ons hebt.

LHBTI+
Oprichter Eldrick Leito aan het woord over zijn seksualiteit: “In 2007 ben ik gediagnosticeerd met een recidiverende depressie. Het was vooral een zoektocht naar mijn genderidentiteit. Ik ben biseksueel – hoe ga ik daarmee om vanuit de culturen? Afwijzing? Vorm geven aan je seksualiteit? Mijn geloof!! Veroordelen! Sociale apps als GRINDR, TAGGED etc. Amanizorg is er voor iedereen. Wij bieden daarom ook een veilige haven voor LHBTI*- jongeren met een Caribisch-Nederlandse achtergrond"!!!

Als LHBTI- jongere en of (jong(volwassene met  of zonder een verstandelijke beperking, voor je gevoelens uitkomen kan lastig zijn. Je vindt nee zeggen erg moeilijk en hebt misschien moeite met het inschatten van onveilige signalen. Bovendien: doordat je netwerk klein is, heb je minder mogelijkheden om te experimenteren en zo je identiteit te vormen. Daarin begeleiden wij jou graag – ook voor jou is ruimte in de LHBTI+ gemeenschap en de samenleving.

Vanaf 2023 willen wij binnen Amanizorg een speciale woongroep creëren voor LHBTI’ers. 
Neem contact op


*LHBTI staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseksueel.

Onze normen en waarden/Onze kernwaarden

Cultuursensitief
Wij weten precies hoe je speelt met verschillende culturele achtergronden. Van daaruit slaat Amanizorg moeiteloos een brug naar de Nederlandse samenleving, zodat ook jij je plek vindt in de maatschappij.

Kwaliteit
Amanizorg staat voor kwaliteit. Van goed verzorgde kamers en tophygiëne tot ons eigen kwaliteitsmanagementsysteem waarmee we de kwaliteit van onze zorgaanbieders en ons eigen aanbod waarborgen.

Kleinschalig
Amanizorg is kleinschalig. Dit zorgt ervoor dat wij altijd maatwerk kunnen bieden, zodat we precies aansluiten bij wat jij nodig hebt. Wij kijken naar het individu, zoomen in en zetten waar nodig net een stapje extra.

Transparant
Boven alles zijn wij transparant. Wij werken met duidelijke kaders en bieden heldere verwachtingen. Geen onderhandeling, maar wel ruimte voor jouw mening. Bij Amanizorg is er ruimte voor de mens. Neem contact op
 

Share our website